Nyhed

Hvem fortjener årets Menneskerettighedspris?

Vinder af Menneskerettighedsprisen 2022 Manila Ghafuri

29-årige Manila Ghafuri, forperson i organisationen Rapolitics, modtog Menneskerettighedsprisen 2022. Foto: Institut for Menneskerettigheder

Alle kan nu indstille kandidater til Menneskerettighedsprisen 2023, der uddeles i forbindelse med markeringen af 75-året for Menneskerettighedserklæringen.

I 75-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder er det vigtigt at hylde de mennesker, der hver dag gør en særlig indsats for at sikre menneskerettighederne.

Rådet for Menneskerettigheder uddeler således igen Menneskerettighedsprisen til en person eller en organisation, som gør en særlig indsats for menneskerettigheder i Danmark, Grønland eller Færøerne.

I 2023 er det tiende gang, Rådet for Menneskerettigheder uddeler Menneskerettighedsprisen.

Frist for indstilling af kandidater 15. oktober 2023

Alle er velkomne til at indstille kandidater til Menneskerettighedsprisen 2023.

Send indstillingen senest søndag 15. oktober 2023 kl. 23.59 med en kort begrundelse til pris@humanrights.dk ​​​​

Tidligere prisvindere

Manilla Ghafuri modtog i 2023 Menneskerettighedsprisen for sin mangeårige indsats mod diskrimination med etniske minoriteter i Danmark.

I 2021 gik prisen til Nyborg Gymnasiums rektor Henrik Vestergaard Stokholm for sin indsats med at styrke rettighederne for elever med flygtningebaggrund.

I 2020 blev foreningerne De Anbragtes Vilkår (DAV) og Retssikkerhed I Familiers Trivsel (RIFT) hædret for deres samarbejde om bedre vilkår for anbragte børn og deres familier.

Tidligere års prisvindere tæller blandt andet Forsvarsadvokat Thorkild Høyer, Poul-Erik Rasmussen på vegne af foreningen Godhavnsdrengene og whistleblower og tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard.

Rådet for Menneskerettigheder

Rådet for Menneskerettigheder består af repræsentanter for civilsamfundsorganisationer og myndigheder. Rådet mødes for at drøfte Institut for Menneskerettigheders virke og foreslå nye aktiviteter.

Se alle medlemmer af Rådet for Menneskerettigheder.