Nyhed

Manila Ghafuri vinder Menneskerettighedsprisen 2022

Vinder af Menneskerettighedsprisen 2022 Manila Ghafuri
29-årige Manila Ghafuri er modtager af Menneskerettighedsprisen, som Rådet for Menneskerettigheder uddeler for niende gang.

Rådet for Menneskerettigheder overrækker onsdag Menneskerettighedsprisen 2022 til Manila Ghafuri. Hun modtager prisen for sin mangeårige indsats mod diskrimination af etniske minoriteter i Danmark.

"Manila Ghafuri har et skarpt blik for uretfærdigheder og uligheder. Hun har en helt særlig og kreativ sans for at engagere folk i at få skabt forandringer. Og hun er ikke tilfreds, før der bliver rettet op på urimelighederne,” siger Rasmus Nørlem Sørensen, der er næstforperson for Rådet for Menneskerettigheder, ved prisoverrækkelsen.

Jeg deler prisen med alle de unge derude, der hver dag kæmper for at blive repræsenteret, anerkendt og accepteret.
Manila Ghafuri, vinder af Menneskerettighedsprisen 2022

Som seksårig flygtede Manila Ghafuri fra Afghanistan. En erfaring, hun nu som aktivist og storyteller anvender til at skabe forandring i samfundet.

”Jeg deler prisen med alle de unge derude, der hver dag kæmper for at blive repræsenteret, anerkendt og accepteret. Den er for alle dem, der går forrest til demonstrationer. Og alle dem, det gør modstand i stilhed. Den er til alle os, der på hver vores måder kæmper for et bedre og mere solidarisk Danmark,” siger Manila Ghafuri.

Manila Ghafuri er forperson i organisationen Rapolitics, har taget del i kunstprojektet 100% Fremmed og er medarrangør af oplysningsarrangementer om afghanske kvinder og børns rettigheder efter Talibans magtovertagelse.

Rådet for Menneskerettigheder

Rådet for Menneskerettigheder består af repræsentanter for civilsamfundsorganisationer og myndigheder. Rådet mødes for at drøfte Institut for Menneskerettigheders virke og foreslå nye aktiviteter.

Se alle medlemmer af Rådet for Menneskerettigheder.

Menneskerettighedsprisen er blevet uddelt hvert år siden 2014.

Blandt de tidligere prismodtagere er whistleblower og tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard, Poul-Erik Rasmussen fra foreningen Godhavnsdrengene og en gruppe transkønnede aktivister, som kæmpede for at få fjernet transkønnethed fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.